| Василь Іванчук завершує кар'єру !? | |
|
Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2872 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| Тема: Василь Іванчук завершує кар'єру !? 26.11.09 21:05 | |
| Після поразки в матчі другого раунду Кубка світу від юного і маловідомого філіппінця Уеслі Соу один з кращих гравців світу українець Василь Іванчук (на сьогоднішній день - 12-й у рейтингу ФІДЕ. - Прим. Ред.) В інтерв'ю «Советскому спорту» оголосив про закінчення кар'єри професійного гравця.- Я сам зробив шахове самогубство, - почав розмову Іванчук, який виглядав як людина, котра перенесла страшне горе. - У першій партії матчу здавалося: ось-ось повинен виграти. Я був практично впевнений, що перемагаю! А потім ... Потім просто збожеволів! У якийсь момент міг звести справу до нічиєї, але вирішив продовжити боротьбу. Це, можливо, було б правильно, якби не цейтнот. Маючи 2 хвилини проти 10, я був приречений. Тобто то є якась неадекватність в оцінці ситуації, яка призвела до трагедії. У другій партії спробував виправити становище, але чогось не вистачило. Суперник, до речі, грав при цьому жахливо! - Ви стежили за грою юного філіппінця раніше? Як могли б його охарактеризувати?- Звичайно ж, я бачив якісь його партії. Охарактеризувати його можу, але ... не хочу ... Я не в тому стані, щоб давати об'єктивні оцінки. - Ви, мабуть, робили серйозну ставку на цей турнір?- Я просто зобов'язаний був його виграти. Неважливо як, але - зобов'язаний. А тепер вважаю, що в серйозних шахах мені робити нічого. І відтепер гра для мене просто хобі. Так, я виконаю контрактні зобов'язання, візьму участь у всіх змаганнях, на які підписався або пообіцяв грати. Можливо, спеціально придумаю для себе який-небудь передноворічний турнір. Треба ж мені хоч десь виграти? Але на цьому - все! Серйозні плани, цілі - все це в минулому ... - Вважається, що Іванчук і шахи - нерозривні ...
- Це висловлювання справедливо, але в минулому часі. А зараз шахи мене просто вбивають. Вони грають проти мене! Вони мене знищують! Нещаслива смуга почалася для мене з останньої партії Меморіалу Таля, де міг перемогти, якби обіграв в останньому турі Володимира Крамника. А потім був чемпіонат світу з бліцу, де мені не щастило так, як ніколи в житті. Підставляв все, що можна, - ферзів, тур, легкі фігури. А тепер ще й ця поразка .... Мене зараз як мордою об асфальт вдарили! - Це всього лише один міні-матч. Напевно, не варто так впадати у відчай?- Це не просто матч, а доленосний ... Я б сприйняв поразку в ньому нормально, якби суперник був сильніший, краще підготовлений. Але те, як я програв, - це знак долі, яка кричить: «Облиш, Вася, це не твоє!». Мені просто більше нічого не потрібно від гри ... Починається нове життя з абсолютно іншими цілями. А шахи ... Залишуся простим любителем: буду дивитися варіанти, стежити за виступами колишніх колег. - Та досить вам побиватися! У шахах, як і в житті, чорну смугу завжди змінює біла.- Може бути. Але поки відчуваю, що мій світ зруйнований. Всі проти мене, і немає ніякого виходу ... Джерело - http://www.sovsport.ru/ |
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| Тема: Re: Василь Іванчук завершує кар'єру !? 26.11.09 22:44 | |
| Таке буває після невдалого виступу. Загалом рік для Іванчука не був провальним. Сподіваюся ще це було сказано тільки в пориві емоцій. |
|
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2872 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
vik-77
К-ть повідомлень : 1 Репутація : 0 Дата реєстрації : 07.10.2009
| |
| |
kpripper
| |
| |
dik(o_0)braz
К-ть повідомлень : 45 Репутація : 0 Дата реєстрації : 04.08.2009 Звідки : -
| |
| |
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| |
| |
kpripper
| |
| |
kalistratenko
К-ть повідомлень : 145 Репутація : 1 Дата реєстрації : 06.08.2009
| |
| |
kpripper
| Тема: Re: Василь Іванчук завершує кар'єру !? 01.12.09 21:29 | |
| Заява ось такого змісту з'явилася на Чесспро:
Письмо Василия Иванчука 30.11.2009
Прошу простить меня моих поклонников, друзей, коллег по оружию и многочисленных любителей шахмат за эмоциональное интервью. Я был очень расстроен после поражения, но ни в коем случае не собираюсь бросать шахматы! И хочу опровергнуть появившуюся в СМИ информацию о моем уходе... С уважением, Василий Иванчук. |
|
| |
kpripper
| |
| |
| |
| |
dik(o_0)braz
| |
| |
kpripper
| |
| |
dik(o_0)braz
| |
| |
kpripper
| |
| |
kpripper
| Тема: Re: Василь Іванчук завершує кар'єру !? 06.12.09 20:54 | |
| Російські журналісти вигадали інтерв’ю із Василем Іванчуком, в якому галичанин заявив про завершення своєї кар’єри. Про це лідер збірної України розповів ексклюзивно turnir.com.ua. «Про цю заяву в мене часто запитують. Але насправді я її не робив, - каже Василь Михайлович. - Щось комусь доводити, з’ясовувати чому журналісти перекрутили мої слова, я не маю наміру. Зараз готуюся до наступних турнірів і відволікатися на такі «порожні» речі, я не збираюся» http://turnir.com.ua/shahmaty/01122009-ivancuk_kar_eru_zaversuvati_ne_zbirausj |
|
| |
| |
| |
Спонсорований контент
| |
| |
| Василь Іванчук завершує кар'єру !? | |
|