|
Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
morfiz22
К-ть повідомлень : 26 Репутація : 1 Дата реєстрації : 10.04.2010 Звідки : Ivano-Frankivsk
| Тема: Re: Фішер. Відео 25.05.10 5:52 | |
| Боббі Фішера вважаю, одним з найввіданішах (в розумінні самовіддач) шахам людей. Фантастична любов до гри,та працездатність виділяють його на фоні інших гросів. |
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| Тема: Re: Фішер. Відео 25.05.10 9:14 | |
| Неоднозначна постать. Як на мене, то самовіддачі в нього було мало, а тільки великий талант, яким він не надто вдало розпорядився. |
|
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| Тема: Re: Фішер. Відео 26.05.10 3:07 | |
| Фішер був хворий на аутизм, а саме синдром Аспергера ( одна з думок) - при цьому людина якби зациклюється на чомусь одному і живе тільки цим - у Фішера цим були шахи, по другому він просто фізично не міг, так як дихати, їсти, пити. Так що самовіддача це спірно. |
|
| |
morfiz22
К-ть повідомлень : 26 Репутація : 1 Дата реєстрації : 10.04.2010 Звідки : Ivano-Frankivsk
| Тема: Re: Фішер. Відео 28.05.10 4:39 | |
| tolkien пише: Неоднозначна постать. Як на мене, то самовіддачі в нього було мало, а тільки великий талант, яким він не надто вдало розпорядився. Фішер обіграв у претендентських матчах Тайманова, а згодом Ларсена з загальним рахунком !2:0. А в фіналі здолав непробивного тоді Петросяна 4.5:2.5, після чого виграв матч на першість світу,таким чином порушивши радянську монополію на звання чемпіона світу,яка почалась з 1948 року Ботвинником. Р. Фішер пройшов радянську машину самотужки ,думаю він вдало розпорядився своїм талантом. |
|
| |
morfiz22
| Тема: Re: Фішер. Відео 28.05.10 5:13 | |
| Про хворобу незнав. Тим-не-менш,я залишаюсь при думці,що Фішер був шаховий трудоголік. От є вибір подивитись фінал ліги чемпіонів з футболу чи розібрати легкофігурне закінчення Флор-Штальберг, що виберете ви? Здогадайтесь якому варіанту надав би перевагу Р. Фішер. |
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| Тема: Re: Фішер. Відео 28.05.10 5:25 | |
| - morfiz22 пише:
- tolkien пише: Неоднозначна постать. Як на мене, то самовіддачі в нього було мало, а тільки великий талант, яким він не надто вдало розпорядився.
Фішер обіграв у претендентських матчах Тайманова, а згодом Ларсена з загальним рахунком !2:0. А в фіналі здолав непробивного тоді Петросяна 4.5:2.5, після чого виграв матч на першість світу,таким чином порушивши радянську монополію на звання чемпіона світу,яка почалась з 1948 року Ботвинником. Р. Фішер пройшов радянську машину самотужки ,думаю він вдало розпорядився своїм талантом. Я вважаю, що в Фішера був талант не менший ніж у, наприклад, Каспарова. Але Каспаров понад 20 років був лідером світових шахів, а Фішер, грубо кажучи, лише обіграв декількох радянських шахістів і пропав. Ось що я мав на увазі, говорячи про невдале розпорядження талантом. |
|
| |
morfiz22
| Тема: Re: Фішер. Відео 28.05.10 19:48 | |
| Погоджуюсь, Фішер дуже рано пішов з шахів. Можна тільки гадати ,як би склався його матч з молодим Карповим. В будь-якому разі виграли б ми - любителі королівської гри. Я дуже поважаю Фішера і Каспарова, щоб критикувати їх, дозволю тільки зауважити ,якби Каспаров залишився в великих шахах ,скажімо до 2010 року, скільки нових ідей ,цікавих партій міг залишити Гарі Кімович. |
|
| |
morfiz22
| Тема: Re: Фішер. Відео 03.06.10 23:37 | |
| Можливо хтось знає про хворобу А. Рубінштейна? Читав, що у нього були психічні відхилення, при великих скупченях людей, вони проявлялась. |
|
| |
kpripper
| |
| |
Спонсорований контент
| |
| |
|