Шановний Андріє Івановичу!
В Федерації заочних шахів України не має прозорості. Це є сама більша гниль, це є сама більша опухоль і біда.
Усі турніри стартують не прозоро - «втіхаря». Про старт турнірів і комплектацію гравців у ці турніри не повідомляється прозоро на сайті ФЗШУ. Не відбувається прозорий прийом заявок на турніри. Шахісти не знають, в яких турнірах вони можуть прийняти участь, не має прозорості.
Керівництво ФЗШУ оголошує тільки про ті турніри, які є масовими, які є для всіх, для будь-кого і вступ в які відбувається для всіх людей не залежно від їх рейтингу та кваліфікації. Про такі турніри керівництво ФЗШУ готове трубити і на сайті, і в газеті «Ладья» по 10 раз на місяць. В такі турніри керівництво ФЗШУ ладне запросити навіть своїх ворогів – Ковальова і Савчура (напевно, тепер і Лесько). Такими турнірами є для прикладу:
1) World Cup – можна вступити навіть не будучи членом ФЗШУ;
2) Webserver Thematic Events – нікому не потрібні тематичні турніри, теж можна вступити кому завгодно;
3) Турніри з шахів Фішера – я навіть не знаю всіх правил цієї гри. Що тут казати. Запрошують всіх охочих.
4) Індивідуальні турніри Individual Class – записує на ці турніри ІКЧФ усіх охочих.
У вище перелічені турніри керівництво ФЗШУ ладне запросити і чорта лисого. Це є загальні турніри «общего плана» і є доступними для всіх бажаючих.
А от про такі турніри, де вхід безкоштовний, а от в такі турніри, де є великі грошові призи в доларовму еквіваленті, а от в такі турніри, де є квота, де можна отримувати звання – про такі турніри керівництво ФЗШУ замовчує, скриває і приховує інформацію.
Так, можна відмітити, що в такі командні турніри, як:
1) Danube Cup-Paul Darmogray Memorial
2) Slav Cup
3) ICCF Olympiad
4) European Team Championship
- про те, що є такі турніри, про те, що в такі турніри можна подати заявку, про те, що в таких турнірах можна зіграти – про це все ви не найдете інформації на сайті ФЗШУ. Бо такі «смачні» турніри, вхід у які безкоштовний і де можна виконати норми – такі турніри «для своїх». Для Ярошенка, для Кошмака і т.п. Навіщо про такі турніри «трубити»? Щоб ще, не дай Боже, якійсь «Суханіцькі, чи Касьяни» захотіли в них зіграти? «Касьянам і Суханіцьким» можна кинути як собакам «пару-тройку» турнірчиків в рік на кшталт товариських матчів – хай зіграють там дві партії і радуються як слони, і хай нам дякують за те, що ми такі добрі. А «мед ми і самі з’їмо» - отаким чином міркують нинішні президент, секретар і делегат.
Так, якщо будь-яка людина не поліниться і зазирне в профілі окремих українських шахістів, то побачить там, що ці шахісти грають в таких турнірах, про які ми, прості шахісти, ніколи навіть не чули, про які не прочитаєш на сайті ФЗШУ, що в ті турніри проходить реєстрація, що в ті турніри оголошено прийом заявок. Так, для прикладу ось тільки ті турніри, старт яких відбувся протягом року:
1) Турнір «Jaroslav Hybl Memorial». Старт турніру – 2012 рік. Грає наш Бубир Сергій;
2) Турнір «45 Years Slovak CCA Gold». Старт турніру – 2013 рік. Грає наш Дудьєв Володимир;
3) Турнір «Witold Bielecki Memorial/ Bravo section» Старт турніру – 2012 рік. Грає наш Бубир Олександр;
4) Турнір «Marian Vinchev Memorial». Старт турніру – 2013 рік. Грає наш Гороховський Борис;
5) Турнір «Walter Muir Memorial-А». Старт турніру – 2012 рік. Грає Гороховський Борис;
6) Турнір «Walter Muir Memorial-B». Старт турніру – 2012 рік. Грає Ярошенко Юрій. До речі, організатор повідомляв, що «перше місце» отримає 1000 доларів США. Тому Юрій Ярошенко виграв цей приз. Виграв його заслужено. Проте, виграти цей приз міг хто-небудь і другий із членів ФЗШУ, якщо би про цей турнір було оголошено належним чином на сайті ФЗШУ і оголошено конкурс і прийом заявок від усіх охочих;
7) Турнір «Carl Carls memorial A» - старт 2013 рік. Грає наш Гончаренко;
Турнір «Germany Masters 02» Старт 2013рік - грає наш Гончаренко;
9) Турнір «45 Years Slovak CCA Silver» - Старт – 2012рік. грає знову ж Гончаренко;
10) Мемолріал «Henri PINSON» Старт – 2012 рік - грає наш Гончаренко і Лакудас;
11) Ramón Crusi Memorial – старт – 2013 рік грає Бозявкін.
І це тільки маленький список тих турнірів, про які на сайті ФЗШУ не має ні слова. Це маленький список турнірів, які недавно розпочались і в які наш національний делегат включав «своїх» людей.
Я був написав організаторам таких турнірів – іноземцям. Я їм написав, що хотів би ТЕЖ БУВ БИ у них був зіграти. На що отримав відповідь, що про ці турніри завчасно був повідомлений наш Делегат і що вони його просили вивісити оголошення на сайті ФЗШУ про турнір і оголосити прийом заявок. І таким чином ми б усі б дізналися, що в тому турнірі можна грати. Проте наш Делегат не став робити оголошення на сайті ФЗШУ щоб у цему турнірі не захотіли борони Боже грати ще якісь «Суханіцькі та Касьяни», а взяв і тихенько пригласив «своїх» людей.
Інші ж організатори пишуть, що виділили нашому делегату хто одну, а хто декілька квот в ті, чи інші турніри. І як розприділяв ті квоти наш національний делегат – вони, організатори мовляв не знають і за те не відповідають. Мовляв ви самі, - говорять, - українці вибрали собі Єременка з Кошмаком і ми не винні, що вони вам не оголошують на сайті про ці турніри, які ми організовуємо.
Тому я і пишу тут на форумі, що наразі не має прозорості, що в усі турніри включають людей «втиху».
І це не тільки з турнірами. За все, за що не візьмись – скрізь проблеми, скрізь бардак, скрізь безлад. Чи то рейтингова система, про яку писали тут пани Бойчук та Галицький; чи то членські внески, про які наразі не має протокольного рішення – скільки сягає даний внесок.
Та що тут казати за це. Якщо нещодавно Чемпіоном України став мій земляк, найсильніший шахіст в Україні – Віктор Володимирович Стронський. А його навіть не привітали з цією визначною подією бодай однією стрічечкою на сайті ФЗШУ.
Сором вам, стид і срам. А я пишу правду, за яку мене роблять ворогом. Я все прекрасно розумію. Але, я готовий бути «розп’ятим» керівництвом ФЗШУ за цю правду – це мій вибір. І тепер мене не включили у матч «Україна - Франція». Мені смішно з цього. Але Бог Вам суддя, негідники.