|
|
Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
Expert
К-ть повідомлень : 301 Репутація : 5 Дата реєстрації : 02.08.2010
| |
| |
Expert
| Тема: Re: World Championship Final 02.08.10 6:54 | |
| На форуме ИКЧФ ведется спор по поводу того, допустимо ли, что судейские решения определяют чемпиона мира. Суть в том, что в партиях с выбывшим Holmberg, Rune судьями Дронову и Бюкеру были присуждены победы, а ван Остерому - ничья, на что он подал апелляцию, но она после повторного анализа была отклонена. _________________ Завоевал право на участие в Полуфинале ЧМ!
|
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| Тема: Re: World Championship Final 02.08.10 9:10 | |
| А по якій пречині Holmberg, Rune покинув тірнір? Невже регламент передбачає рішення суддів в тому випадку, якщо учасник покидає турнір? Як на мене, то було б справедливо зарахувати йому всі поразки, навіть в тих партіях які він вже дограв. |
|
| |
Expert
| |
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| Тема: Re: World Championship Final 27.08.10 10:22 | |
| - tolkien пише:
- А по якій пречині Holmberg, Rune покинув тірнір? Невже регламент передбачає рішення суддів в тому випадку, якщо учасник покидає турнір?
Як на мене, то було б справедливо зарахувати йому всі поразки, навіть в тих партіях які він вже дограв. заочні шахи більш складні в плані присудження результату, ніж очні, скільки я бачив скандалів всяких, не дивлячись на те, що регламент був продуманий до дрібниць. |
|
| |
valpetry
К-ть повідомлень : 78 Репутація : 5 Дата реєстрації : 25.05.2010
| Тема: Re: World Championship Final 29.08.10 3:19 | |
| Доброго дня! А хтось аналіз позиції робив? Міркувати можна все, що завгодно. Але Оостером, має гіршу позицію, втрачаючи пішака і без усякої компенсації, а ось Дронов має незначну перевагу, так, що Дронов за моєю думкою заслужено отримав перемогу, а ось Оостерон - нічию! |
|
| |
kpripper
| |
| |
valpetry
К-ть повідомлень : 78 Репутація : 5 Дата реєстрації : 25.05.2010
| Тема: Re: World Championship Final 29.08.10 6:25 | |
| kpripper- у - я не про аналіз судівської колегії ІКЧФ, зрозуміло він був, я про судження наших колег-форумістів. |
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| Тема: Re: World Championship Final 29.08.10 6:54 | |
| Я аналізував обидві позиції. Як на мене, то Оостерома трохи гірше, але програти швидше за все не грозить - надто мало матеріалу. В Дронова позиція трохи краща, але матеріалу порівну, позиція досить складна і один неточний хід може перетворити з кращої на гіршу. Чому в двох приблизно рівних позиціях одному присуджують перемогу, а іншому нічию складно пояснити. На мою думку, якщо присуджують перемогу то позиція повинна бути виграна. А якщо все таки присуджують перемогу за те що учасник вибув, то повинні присудити перемогу всім. |
|
| |
kpripper
| Тема: Re: World Championship Final 29.08.10 7:12 | |
| Згоден з tolkien. От як на мене, то Дронову теж мали би присудити нічию, хоча в чорних і краще, але не факт, що там 100% виграно, як в партії Bücker, Jürgen, де в білих чітка перевага. |
|
| |
Expert
| Тема: Re: World Championship Final 29.08.10 7:24 | |
| 1. Нужно конкретизировать правила для подобных ситуаций. И поступать строго "по закону" одинаково по отношению ко всем, невзирая на лица. 2. Судья турнира сообщил, что решение по присуждению партий принималось согласно действующим правилам. К тому же, к анализу этой партии судья турнира привлек двух высококвалифицированных шахматистов. _________________ Завоевал право на участие в Полуфинале ЧМ!
|
|
| |
123
К-ть повідомлень : 34 Репутація : 0 Дата реєстрації : 01.12.2009
| |
| |
Expert
| |
| |
Denchess
К-ть повідомлень : 196 Репутація : 0 Дата реєстрації : 14.09.2010
| |
| |
Denchess
| |
| |
chesssenior
К-ть повідомлень : 157 Репутація : 5 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Кривий Ріг
| |
| |
ukrainechess Admin
К-ть повідомлень : 191 Репутація : 4 Дата реєстрації : 24.09.2010
| Тема: Re: World Championship Final 01.12.10 0:14 | |
| 6-8 це страшне )) _________________ Слюсарчук - шарлатан. Його перемога над Рибкою - липа і насмішка над шахами. Це офіційна позиція УШФ.
|
|
| |
chesssenior
К-ть повідомлень : 157 Репутація : 5 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Кривий Ріг
| Тема: Re: World Championship Final 01.12.10 4:37 | |
| Чого злякався? Так ще грати треба нарівні ,щоб виконати мрію... Візьми за приклад Миколу Папеніна,по рейтингу він уже в першій десятці ICCF але фінал кандидатів треба ще виграти,рахуй скільки років знадобиться йому,роби висновки. http://www.iccf-webchess.com/PlayerDetails.aspx?id=940817Нічого страшного не бачу,у різних шахістів різні підходи і різні цілі,та й грають вони не однаково у різні шахи і у різних турнірах. |
|
| |
ukrainechess Admin
К-ть повідомлень : 191 Репутація : 4 Дата реєстрації : 24.09.2010
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 0:36 | |
| Тепер зрозуміло чому заочники в основному люди у віці ))))) _________________ Слюсарчук - шарлатан. Його перемога над Рибкою - липа і насмішка над шахами. Це офіційна позиція УШФ.
|
|
| |
chesssenior
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 4:24 | |
| Ага,знову пальцем у небо.... Більшість молоді зіграв один два турнір невдачно просто кидають заочні шахи, а Папеніну немає 30-и. |
|
| |
Denchess
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 5:28 | |
| Якби Коля Папенін на цьому форумі зарееструвався, дуже б хотілося з ним поспілкуватися, задати декілька запитань. |
|
| |
chesssenior
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 7:01 | |
| Во КАК!В Тулу и со своим самоваром? При желании можно узнать его адрес,я по простоте душевной считал что такой УСПЕХ должен как то быть отображен ,согласитесь не каждый может попасть в рейтинг листе туда куда своей игрой попал Николай.По большому счету все остальное просто не интересно,какие то турниры чемпионаты,командные ...грамоты ,медальки положения...споры и поиски непонятно какой истины. Человек меньше чем за 4 года попал в 10-ку сильнейших (не проиграв ни одной партии из 200)а у нас в федерации об этом и не подозревают или отмахиваются от этого ,не хотят даже поздравить человека. Я как капитан сборной наблюдал другую картину,Дудьев Владимир выигрывает финал кандидатов ,и попадает в финал чемипоната мира ICCF.Ну хотя бы кто то из руководителей федерации набрался смелости и поздравил человека с успехом,по товарищески по человечески!Я уже не говорю об элементарных вещах которые практикуются у людей которые делают одно дело ,у соратников. О таких успехах умные люди говорят громко и делают из них нужную и успешную рекламу своему любимому занятию. Вот именно с таких поступков и складывается мнение о руководстве федерации. Мог бы еще привести не один пример,но я думаю и так все понятно. Несомненно успех Николай Папенина может быть ,как то по человечески и по дружески будет оценен людьми ... |
|
| |
Denchess
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 8:07 | |
| Да, стосовно здобутків Папеніна М. наврядчи хтось наважиться сказати щось лихе. А не програти жодної партії - це результат, який заставляє задуматись, і є з кого брати приклад і до чого стремитись. |
|
| |
chesssenior
| Тема: Re: World Championship Final 02.12.10 8:37 | |
| Задумуватися замало ,треба брати записи партій и працювати! Молода людина у такий короткий час добилася видатного результату,приклад перед очима. Якби ж, ще знайшлося 3-4 молодих хлопця які б нарешті "заходилися і почали будити"це сонне царство заочних шахів у країні. |
|
| |
Спонсорований контент
| |
| |
|