Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
Denchess
К-ть повідомлень : 196 Репутація : 0 Дата реєстрації : 14.09.2010
| |
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 15.11.10 2:10 | |
| Положення про ЧУ все ще в міністерстві.
Цікаво вже дізнатися, що з розіграшами ЧУ керівництво там намудрило.
Моя думка така. Було б дуже добре рпзробити ЄДИНЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЧУ яке б діяло на ВСІ подальші ЧУ, при цьому змінюючи лише дати проведення.
Чи дочекаємося ми такого УНІВЕРСАЛЬНОГО ПОЛОЖЕННЯ не знаю, проте хотілось би.
А що думаєте Ви, шановні форумці, з цього приводу. Пишіть свої думки з цього приводу. |
|
| |
ukrainechess Admin
К-ть повідомлень : 191 Репутація : 4 Дата реєстрації : 24.09.2010
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 15.11.10 8:18 | |
| Яка нам різниця що вони там понапридумували ? _________________ Слюсарчук - шарлатан. Його перемога над Рибкою - липа і насмішка над шахами. Це офіційна позиція УШФ.
|
|
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 15.11.10 8:38 | |
| Я стосовно чіткої схеми розіграшів ЧУ. А то цього року такі правила, на наступний інші. Було б добре, щоб одне положення діяло на багато років. |
|
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
Fedir_Savchur
К-ть повідомлень : 97 Репутація : 0 Дата реєстрації : 06.09.2010
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 18.11.10 9:52 | |
| - Denchess пише:
- Я стосовно чіткої схеми розіграшів ЧУ. А то цього року такі правила, на наступний інші. Було б добре, щоб одне положення діяло на багато років.
До 2008 року в Україні діяла чітка система заочних змагань, в тому числі і чемпіонатів України. Положення про чемпіонат України з шахів за листуванням планувало турніри на 8-10 років наперед і вся система чемпіонатів досить чітко діяла більше 40 років. Цю чітку систему поважав я, як президент ФЗШУ, так і всі мої попередники. Але в 2008 році під гаслами "демократизації і прогресу" до влади в ФЗШУ прийшли повні ділетанти. "Демократизація" полягала в повному самодурстві (що хочу, те роблю) кількох чиновників федерації (п.п.Баранюк, Саєнко, Ярошенко), які за 2 роки зуміли знищити майже все, що було створено до того за 50 років. А "прогрес" полягав в тому, що замість знищеного нічого бодай приблизно рівноцінного створено не було... Великим "прогресом" наприклад, була проголошена пропозиція проводити чемпіонати з шахів за листуванням за принципами чемпіонатів по футболу. І кубки України з шахів за листуванням проводити за цими же принципами чемпіонатів по футболу. З точки зору шахового функціонера - ці пропозиції не просто дилетантизм, це - повне безглуздя... Очевидно, що вони ефективно втілені в життя ніколи не будуть, доведеться повертатися назад до звичної системи, але скільки часу буде загублено... |
|
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 18.11.10 21:37 | |
| Ну добре. З теперішньою системою я частково знайомий. Якщо можете, то напишіть схему розіграшів ЧУ до 2008 року. Тобто, за якою схемою проводився відбір в ті роки. |
|
| |
Fedir_Savchur
| |
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 19.11.10 0:35 | |
| Так. Я раніше вже бачив ці положення. Що я можу сказати. В принципі нормально і те і інше. Проте є ще декілька "але". 1. Було б добре відмінити право участі одного гравця в більше ніж в одному турнірі одного етапу розіграшу. 2. Зробити систему відбору більш простішою (не 4 а 3 етапі відбору).
До речі Ви писали про так-звану "футбольну" систему відбору до фіналу в ЧУ. Це, я так розумію, будуть створені ліги шахістів з конкретним числом мість виходу в лігу вищого рівня, та "зону вильоту". Якщо зможете, напишіть про це. |
|
| |
Fedir_Savchur
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 22.11.10 6:24 | |
| - Denchess пише:
До речі Ви писали про так-звану "футбольну" систему відбору до фіналу в ЧУ. Це, я так розумію, будуть створені ліги шахістів з конкретним числом мість виходу в лігу вищого рівня, та "зону вильоту". Якщо зможете, напишіть про це. Написати можу, питання в тому - чи зрозумієте написане (бо навіть я місцями не розумію). Для простоти процитую із протоколу так званого "засідання Виконкому" від 10 липня 2010 року. - Цитата :
Запропоновано проводити чемпіонати України виключно за допомогою інтернет-зв’язку, а для поштових турнірів залишити розіграш Кубка України та турніри відкритих чемпіонатів областей і регіонів на правах пів- та чвертьфіналів Кубка України. Пропонується проводи- ти старт нового чемпіонату України кожного року зі строком проведення 2 роки. Турніри планується проводити у 3 лігах: вища ліга, перша та друга ліга. Ми маємо право мати ново- го чемпіона України кожного року. Зараз ми маємо чемпіонів лише раз на 2 роки. Склад че- мпіонату у вищий лізі та перших лігах (кількість в залежності від заявок) буде формува- тись на основі ліцензій, старт 1 раз на рік у фіксований строк. Турніри другої ліги для всіх бажаючих, старт по формуванню турніру. На перехідний період, переможці турнірів UKR- 24S1, UKR-24S2, що граються звичайною поштою, якщо вони до старту 24 фіналу чемпіо- нату України не матимуть інтернет-зв’язку, отримають ліцензію на фінал наступного Куб- ка України.. |
|
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 22.11.10 7:37 | |
| Мені Ярошенко Ю. Т. висилав "версію" положення. Бачив я всі пункти. Що я можу сказати. Ну...- я особливо не в захваті. Особливо від такого пункту. - турніри Другої ліги формуються по мірі набору учасників. Тобто безперервно. Я схвалюю пропозицію проведення етапів ЧУ щорічно. Проте має бути КОНКРЕТНА СТАЛА ДАТА старту ліг. Як наприклад Вища ліга стартує 01.06 кожного року. Чому б не зробити ТАКУ СТАЛУ ДАТУ для першої та другої ліги. І було б добре все ж відмінити так-званний "безперервний чемпіонат". Крім того я є противником такого фактору як участь одного гравця в двох і більше турнірах одного етапу. На мою думку це не правильно. Свої зауваження я вже відправив Ярошенку Ю. Т. Подивимся яка буде відповідь. |
|
| |
Fedir_Savchur
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 22.11.10 8:51 | |
| - Denchess пише:
- Мені Ярошенко Ю. Т. висилав "версію" положення. Бачив я всі пункти. Що я можу сказати. Ну...- я особливо не в захваті. Особливо від такого пункту.
- турніри Другої ліги формуються по мірі набору учасників. Тобто безперервно. Я схвалюю пропозицію проведення етапів ЧУ щорічно. Проте має бути КОНКРЕТНА СТАЛА ДАТА старту ліг. Як наприклад Вища ліга стартує 01.06 кожного року. Чому б не зробити ТАКУ СТАЛУ ДАТУ для першої та другої ліги. І було б добре все ж відмінити так-званний "безперервний чемпіонат". Крім того я є противником такого фактору як участь одного гравця в двох і більше турнірах одного етапу. На мою думку це не правильно. Свої зауваження я вже відправив Ярошенку Ю. Т. Подивимся яка буде відповідь. НІЯКА. Тобто відповідь може і буде, але буде вона ніяка. Якщо Ви пообіцяли "створити осередок", то поки Ви його не створите, то будуть ввічливі відписки, а після "створення" - на Ваші зауваження навряд чи хтось буде звертати увагу. А щодо нововведень, то назвіть бодай щось, що покращиться, тобто що стане зручнішим і досконалішим??? А я назову з десяток пунктів, що стане гірше. Навіщо треба нищити досконалу систему, яка зарекомендувала себе десятиліттями, якщо не здатен запропонувати бодай хоч приблизно рівноцінне? Запускати чемпіонати щороку - це маячня. Бо основний принцип всеможливих ліг (в тому числі і футбольних) що наприклад у вищу лігу 2012 року потрапляє скажемо перші 9 місць вищої ліги чемпіонату 2011року і перші 3 місця першої ліги чемпіонату 2011року. 3робити таке в заочних шахах, де турніри продовжуються 2 роки (і більше) - неможливо навіть теоретично. А названих Вами недоліків в системі, що існувала десятиліттями - просто не було... |
|
| |
Denchess
| |
| |
chesssenior
К-ть повідомлень : 157 Репутація : 5 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Кривий Ріг
| |
| |
Denchess
| |
| |
yuriyar Відповідальний секретар ФЗШУ
К-ть повідомлень : 75 Репутація : -9 Дата реєстрації : 15.05.2010
| |
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 30.11.10 9:34 | |
| Раз Ви вже підняли тему КУ, тоді запитання по темі. ЧОМУ ОДИН І ТОЙ ЖЕ ГРАВЕЦЬ, ЯКИЙ ОТРИМАВ ПРАВО ГРАТИ В ФІНАЛАХ 6-ГО КУ ЗВИЧАЙНОЮ ПОШТОЮ, ТА 3-ГО НА СЕРВЕРІ НЕ МАЄ ПРАВА ГРАТИ ОДНОЧАСНО І ТАМ І ТАМ. |
|
| |
Denchess
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 30.11.10 9:56 | |
| До речі. "зрушились з мертвої точки" четвертьфінали 25-го, та півфімали 24-го ЧУ звичайною поштою. Обновлені результати в турнірах станом на 30.11.2010. Перед цим була дата оновлення - 14.05.2010 |
|
| |
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 30.11.10 10:36 | |
| - Denchess пише:
- Раз Ви вже підняли тему КУ, тоді запитання по темі.
ЧОМУ ОДИН І ТОЙ ЖЕ ГРАВЕЦЬ, ЯКИЙ ОТРИМАВ ПРАВО ГРАТИ В ФІНАЛАХ 6-ГО КУ ЗВИЧАЙНОЮ ПОШТОЮ, ТА 3-ГО НА СЕРВЕРІ НЕ МАЄ ПРАВА ГРАТИ ОДНОЧАСНО І ТАМ І ТАМ. А хто саме цей гравець? |
|
| |
Denchess
| |
| |
??????? Гість
| Тема: КЧУ 30.11.10 23:52 | |
| Юрий Трофимович, что там с командным Чемпионатом? Он состоится? Сколько заявок подано? |
|
| |
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 01.12.10 2:06 | |
| 18 КЧУ стартує у 1 кв 2011р. Вже є 9 заявок. Найближчим часом чекаємо ще 2-3 заявки і будемо затверджувати Положення. |
|
| |
| Тема: Re: Кубки України зі заочних шахів 01.12.10 2:08 | |
| 18 КЧУ стартує у 1 кв 2011р. Вже є 9 заявок. Найближчим часом чекаємо ще 2-3 заявки і будемо затверджувати Положення. |
|
| |
??????? Гість
| Тема: КЧУ 01.12.10 3:26 | |
| |
|
| |
Спонсорований контент
| |
| |
| Кубки України зі заочних шахів | |
|