| Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання | |
|
|
Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
Ivan-Ko
К-ть повідомлень : 5 Репутація : 0 Дата реєстрації : 21.02.2010
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 28.02.11 3:59 | |
| Шановний пане Василь! Чув, що є Ваша гра про королеву. А що Ви думаєте про реформу шахів Капабланки? Чи граєте Ви в шахи на 100-клітинній дошці, як пані Полгар? Василь Іванчук:Шахи, запропоновані Капабланкою, з введенням канцлера (фігура,яка ходить одночасно, як тура і кінь) та архиєпископа ( ходить, як слон і кінь) на дошці 10: 8 чомусь не стали популярними.. Більш популярною є ,подібна по своїй суті гра з двома янусами ( янус- це той самий архиєпископ в Капабланки- фігура, яка одночасно ходить, як слон і кінь.) Хоча я чув, що недавно голандці модернізували ідею Капабланки і реалізували її на звичайній дошці, яка містить 64 клітинки. На 100-клітинній дошці я неодноразово грав в шашки. А в шахи поки що не доводилось |
|
| |
Сергей
К-ть повідомлень : 4 Репутація : 0 Дата реєстрації : 16.02.2011
| |
| |
Ник_Горбач
К-ть повідомлень : 2 Репутація : 0 Дата реєстрації : 01.02.2011
| |
| |
Expert
К-ть повідомлень : 301 Репутація : 5 Дата реєстрації : 02.08.2010
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 28.02.11 6:43 | |
| Уважаемый Василь Михайлович!
Вопрос №1 Один титул, который Вам не хватает - это Чемпион Мира! Не потеряли ли Вы надежду завоевать этот почетный титул?
Вопрос №2 Как Вы относитесь к заочным шахматам?
Василь Іванчук: Вопрос №1 Простите, но Чемпионом Мира я стал! Правда, по блицу.Думаю, что мне вполне по силам стать чемпионом мира и в классику.
Вопрос №2 Я никогда не играл по переписке и мне трудно судить об этом виде шахмат.Все-таки, мне больше нравится, когда начиная играть партию, Вы точно знаете, что закончите ее в тот же день.По-моему, слишком долгое ожидание результата сильно утомляет нервную систему игрока.
_________________ Завоевал право на участие в Полуфинале ЧМ!
|
|
| |
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
| |
| |
issledovatel
К-ть повідомлень : 12 Репутація : 1 Дата реєстрації : 28.12.2010
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 28.02.11 20:08 | |
| Василий Михайлович, здравствуйте! Хотел бы уточнить у Вас профессиональный вопрос. Как Вы рассчитываете варианты? Как в итоге, с Вашей точки зрения, стоит обучаться этому делу? Как стоит это делать в момент реальной турнирной партии? Наверное, стоит уточнить - давайте рассмотрим этот вопрос для случаев, если речь идет об уровнях КМС и мастер, думаю, для каждого будет по-разному (только мое предположение). Понятно, что надо решать постоянно, есть Котов, есть точки зрения Дж.Нанна и других... Но Вы - реальный практик, один из лучших гроссмейстеров мира. И Вы как-то решаете каждый раз эту задачу, и по результатам - очень успешно! Спасибо!! С уважением, Сергей Василь Іванчук:Вы сами верно сказали, что нужно решать, и при том решать постоянно. Я лично предпочитаю решать задачи трехходовки или четырехходовки, хотя иногда берусь и за сложные этюды. Если вы предпочитаете решать сложные комбинации, то необязательно все видеть до конца. Лучше представить, что эта позиция возникла в Вашей партии и наметить программу на первые пару ходов._Ну а в момент турнирной партии?? Тут все зависит от того, какая позиция на доске и сколько у Вас времени на обдумывание |
|
| |
kalistratenko
К-ть повідомлень : 145 Репутація : 1 Дата реєстрації : 06.08.2009
| |
| |
nickolaj
К-ть повідомлень : 20 Репутація : -1 Дата реєстрації : 30.08.2010 Звідки : Севастополь
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 28.02.11 22:18 | |
| Уважаемый Василий Михайлович! Я играю в шахматы по переписке. С огромным удовольствием изучаю Ваши партии и применяю Ваши находки в турнирах. Как Вы относитесь к заочным шахматам? Играли ли Вы когда-либо в шахматы по переписке? Используете ли Вы при подготовке к турнирам партии шахматистов-заочников, в том числе украинских? С уважением, Н.Н.Андрющенко (г. Севастополь)
Василь Іванчук: Я никогда не играл в турнирах по переписке… Что касается_партий заочников, то,конечно,я их просматриваю и в некоторых из них, нахожу интересные идеи… У меня дома есть несколько книг с партиями заочников |
|
| |
fso
К-ть повідомлень : 138 Репутація : 5 Дата реєстрації : 07.08.2009
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 01.03.11 3:30 | |
| 1. Чи вважаєте привілеї чемпіона світу нормальними? Мається на увазі, що чемпіон одразу не просто у фінальній частині чемпіонату, а навіть у фіналі. Василь Іванчук:Все залежить з чим порівнювати. Були часи, коли для того, щоб стати чемпіоном світу, потрібно було не просто перемогти в матчі, а перемогти з різницею в 2 очки…2. Нокаут - найкраща система для виявлення чемпіона, чи ні? Чому? Василь Іванчук: Тяжко сказати, яка система є найкращою, але при нокауті, в фінальній стадії чемпіонату, може прийняти участь більше учасників, ніж при інших системах.. На мій погляд, було б цікавіше, якби нокаут матчі проходили в один день. Наприклад, дві партії з контролем 1,5 години на партію, а потім швидкі шахи і, в разі потреби, бліц. Сам термін «нокаут» є більш популярним в боксі. Мені тяжко уявити боксерський поєдинок, в якому перші 6 раундів в1дбуваються в один день, а наступні 6 в наступний.3. Щодо армагедона в нокауті. Ви якось його грали. Чи не доцільно його замінити на два бліца (з додаванням, можливо, з гандикапом) одним кольором (якщо 1-1 то виходять чорні), щоб уникнути абсурдних випадків? Василь Іванчук:Цілком можлива пропозиція. Можна спробувати4. Цьогоріч у чемпіонаті України не зіграєте через вже обумовлену участь в іншому турнірі. Коли Василь Іванчук стане чемпіоном України? Як оцінюєте теперішню молодь, кращих українських шахістів, хто на вашу думку стане чемпіоном-2011, ваш прогноз? Василь Іванчук:Я поки що навіть не знаю точного і повного складу учасників.В такій ситуації давати якісь прогнози, на мою думку, абсурдно.5. Як сталося, що ви почали вести свій блог? Чия була ідея? немає відповіді - ukrainechess 6. Який контроль часу вважаєте оптимальним для довгих шахів, швидких та блискавичних, відповідно? Василь Іванчук:Це є дуже індивідуально. Такого контролю, який був би оптимальним для всіх гравців одночасно, на мою думку, не існує. |
|
| |
ukrainechess Admin
К-ть повідомлень : 191 Репутація : 4 Дата реєстрації : 24.09.2010
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 01.03.11 3:35 | |
| Чи знайомі Ви з Іллею Нижником ? Як оцінююте його майбутнє в шахах ?
Василь Іванчук: Недавно я грав з ним у Варшаві в швидкі шахи.Вдалося перемогти в дуже цікавій і напруженій боротьбі. Мені трудно давати якісь прогнози стосовно його майбутнього. Тільки час може дати відповідь на це запитання. |
|
| |
123
К-ть повідомлень : 34 Репутація : 0 Дата реєстрації : 01.12.2009
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 04.03.11 22:23 | |
| Знаю що у Вас є син від першого шлюбу. А чи є діти від другого ? Чим вони займаються, ким хотять бути і чи грають в шахи ?
Василь Іванчук: Ні, від другого шлюбу спільних дітей ,в мене поки що немає. Але діти моєї дружини, як і мій син грають в шахи, хоча і не на професійному рівні. |
|
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 05.03.11 6:19 | |
| Можна дізнатися Ваш графік турнірів на 2011 рік ?
Василь Іванчук: Поки що заплановано участь на російській лізі в складі команди з Санкт-Петербургу ( Туапсе12-24 квітня),Меморіалі Капабланки в Гаван1 10-21 травня, міжнародний турнір в Базні ( Румунія) 9-22 червня. Інших турнірів поки що немає, але думаю, що скоро отримаю нові цікаві пропозиції.
Останній раз редагувалося: kpripper (07.04.11 22:35), всього регувалося 1 раз(-и) |
|
| |
orestvk
К-ть повідомлень : 136 Репутація : 0 Дата реєстрації : 31.10.2009 Звідки : Тернопіль/Львів
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 05.03.11 8:31 | |
| Опишіть будь ласка свій звичайний: 1) робочий день; 2) робочий тиждень 3)робочий місяць 4) робочий рік немає відповіді - ukrainechessЧи маєте відношення до "Школи Іванчука" у Тернополі? Якщо так. то яке?І чи правда що її вже у травні відкриють? Василь Іванчук:Цілком можливо!! Все залежить від того, як будуть працювати місцеві організаційні структури.Ваша практика і практика інших дуже сильних шахістів (наприклад Крамніка, Накамури, Барєєва Гуревича та інших) показує дуже добру статистику.Та й по дебюту позиції добрі виходять.Чому так рідко можна побачити її на елітних турнірах? Василь Іванчук:Тут багато залежить від моди. А вона, як відомо, є дамою капризною.Можу сказати, що останнім часом включили голандку в свій репертуар чорними такі шахісти, як Аронян, Топалов, Полгар….Який оптимальний варіант, на Вашу думку, проти кам'яної стінки у голандському захисті за білих? Василь Іванчук:Є багато цікавих можливостей. Наприклад, 1.d4 f5 2.c4 e6 3.g3 Nf6 4. Bg2 d5 5.Nh3!? |
|
| |
Tatyanofa
К-ть повідомлень : 1 Репутація : 0 Дата реєстрації : 06.03.2011 Звідки : Тернопіль
| |
| |
567 Гість
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 06.03.11 7:04 | |
| Чому у Вас немає команди ? Ви "одинокий вожак" ? Чи не вважаєте Ви, що не стали досі чемпіоном світу через це ?
Василь Іванчук: Я працюю над цим питанням. Думаю, що скоро в мене буде більш потужна команда. Однак, я не вважаю, що наявність чи відсутність команди є вирішальним фактором у боротьбі за шахову корону. Набагато важливішим мені видається психологічний стан гравця в період важливих змагань. |
|
| |
kpripper
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 06.03.11 7:08 | |
| 1. Чи бували Ви колись в Кам'янці-Подільському ?
Василь Іванчук: Ні, в Кам'янці-Подільскому я не був. Поки що.
2. Чи будете тренувати якийсь молодий талант після закінчення активних виступів ( (Як Каспаров Карлсена)
Василь Іванчук: Гадаю, що мені поки що рано про це думати…
3. Чи згодні Ви, що наступний чемпіон світу це Карлсен ? І хто може стати чемпіоном після нього ?
Василь Іванчук: Ні, не згоден. Безперечно, Карлсен має дуже хороші шанси завоювати це звання. Але інших претендентів теж не варто недооцінювати.
Останній раз редагувалося: kpripper (07.04.11 22:44), всього регувалося 1 раз(-и) |
|
| |
fso
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 09.03.11 0:15 | |
| - orestvk пише:
- ....
Ваша практика і практика інших дуже сильних шахістів (наприклад Крамніка, Накамури, Барєєва Гуревича та інших) показує дуже добру статистику.Та й по дебюту позиції добрі виходять.Чому так рідко можна побачити її на елітних турнірах? .... а що за практика?? |
|
| |
???? Гість
| |
| |
ukrainechess Admin
| |
| |
orestvk
К-ть повідомлень : 136 Репутація : 0 Дата реєстрації : 31.10.2009 Звідки : Тернопіль/Львів
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 09.03.11 8:03 | |
| - fso пише:
- orestvk пише:
- ....
Ваша практика і практика інших дуже сильних шахістів (наприклад Крамніка, Накамури, Барєєва Гуревича та інших) показує дуже добру статистику.Та й по дебюту позиції добрі виходять.Чому так рідко можна побачити її на елітних турнірах? .... а що за практика?? дякую за зауваження! Я мав на увазі практику у голандському захисті за чорних. |
|
| |
orestvk
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 09.03.11 8:09 | |
| Ваша практика і практика інших дуже сильних шахістів (наприклад Крамніка, Накамури, Барєєва Гуревича та інших) показує дуже добру статистику у голандському захисті за чорних.Та й по дебюту позиції добрі виходять.Чому так рідко можна побачити її на елітних турнірах?
п.с. перепрошую за помилку у одному з попередніх постів. |
|
| |
ukrainechess Admin
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 11.03.11 4:53 | |
| Я думаю можна стартувати. Будемо сподіватися Василь Михайлович не буде проти, якщо ми пізніше ще підкинемо питань )) _________________ Слюсарчук - шарлатан. Його перемога над Рибкою - липа і насмішка над шахами. Це офіційна позиція УШФ.
|
|
| |
ukrainechess Admin
| Тема: Re: Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання 11.03.11 23:36 | |
| Іванчук зараз в Монако. Відповість після закінчення турніру. Я в свою чергу пообіцяв, що ми гуртом будемо за нього вболівати . _________________ Слюсарчук - шарлатан. Його перемога над Рибкою - липа і насмішка над шахами. Це офіційна позиція УШФ.
|
|
| |
fso
| |
| |
Спонсорований контент
| |
| |
| Інтерв'ю Василя Іванчука - прошу задавати питання | |
|