| Колективна база заочних партій | |
|
|
Автор | Повідомлення |
---|
kpripper
К-ть повідомлень : 2872 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| Тема: Колективна база заочних партій 10.12.11 21:07 | |
| В інтернеті є багато сайтів, де грають в шахи, практично на всіх є команди. В деяких з них гравці колективно створюють бази партій, дебютні книги і т.д. щоб полегшити гру своїм колегам. Чи практикується таке серед наших шахістів, які грають на ІКЧФ ?
Якщо так, то де це все можна скачати ? Якщо ні, то чому б не започаткувати таку практику ? Чи всім шкода ділитися своїми напрацюваннями ?
Думаю це буде позитивно в таких матчах, як "Україна-решта Європи". |
|
| |
973160
К-ть повідомлень : 75 Репутація : 3 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Гриців
| |
| |
kpripper
К-ть повідомлень : 2872 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
| |
| |
Alex_K
К-ть повідомлень : 1 Репутація : 0 Дата реєстрації : 15.11.2010 Звідки : Kiev
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 11.12.11 0:39 | |
| Chessbase Opening Encyclopedia 2010.iso http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3029156CB Opening Encyclopaedia 2010 охватывает всё дебютную теорию, предлагает вам подготовку к любому дебюту против любого соперника. Многие известные специалисты внесли свой вклад в создание этой энциклопедии, такие как Ананд, Авербах, д-р Хюбнер, Юсупов, Корчной, Красенков, Марин, Постный, Рибли, Рогозенко и Штоль. DVD содержит отдельный каталог с 506 (69 из них являются новыми) специальными теоретическими базами данных. Для каждого из 500 дебютов в соответствии со стандартом ECO есть хотя бы один дебютный обзор, так что база данных является идеальным инструментом для создания полного дебютного репертуара. Также база данных включает в себя 3,7 млн. партий, 79 000 из них с комментариями. Выложенный материал база данных. Для работы с ней Вам понадобится программа ChessBase. Самая простая в установке, использовании ChessBase 9. Всем удачи и побед. Слава Україні !!! |
|
| |
valpetry
К-ть повідомлень : 78 Репутація : 5 Дата реєстрації : 25.05.2010
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 11.12.11 6:19 | |
| Кожен вибирає бази або сам складає за своїми уподобаннями і інтуіцією. Як для стороннього спостерігача, для гри на сервері, де можна використовувати компютерну допомогу, логічно використовувати бази партій саме з таких серверів, тому, що основні бази CB, ШП або БЛ використовується і партії з бліц 5 хв. рапід -15-30 хв. або гру наосліп, а також і партії програні/виграні внасліок помилок, як це не парадоксально. А також для оцінки дуже часто використовуються партії виграні внаслідок вибуття партнера, договірних здачі, або миру... Тому довіртеся своїй інтуіції після ознайомлення з рекомендаціями майстрів ЗАОЧНОЇ гри, як "компьютерних часів" так і більш раніших (основна стратегія гри не дужі змінилася). |
|
| |
nickolaj
К-ть повідомлень : 20 Репутація : -1 Дата реєстрації : 30.08.2010 Звідки : Севастополь
| |
| |
kpripper
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 12.12.11 8:50 | |
| Бачите скільки різних баз, дублів там звичайно маса, але все одно якийсь плюс несе. А ще скільки сайтів де грають досить сильні заочники ? Багато. |
|
| |
srgyvc
К-ть повідомлень : 56 Репутація : 1 Дата реєстрації : 13.08.2011
| |
| |
973160
К-ть повідомлень : 75 Репутація : 3 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Гриців
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 2:33 | |
| А Ви хочете сказати що краще звертати увагу на партії які зіграні в очних турнірах? БРЕД не несіть. Люба партія зіграна з контролем 5 хвилин на партію між компами має менше помилок ніж та яка зіграна між 2-ма гросами з рейтингом 2700+ і контолем 2 години на 40 ходів.....! Просто потрібно сісти і перебрати ті партії від "сміття"!!! |
|
| |
nickolaj
К-ть повідомлень : 20 Репутація : -1 Дата реєстрації : 30.08.2010 Звідки : Севастополь
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 7:59 | |
| - srgyvc пише:
- Бази і особливо дебютні книги - це дрібнички, на які заочнику не потрібно звертати уваги.
Интересно было бы узнать, в заочных турнирах какого уровня базы и дебютные книги считаются "дрібничками". |
|
| |
valpetry
К-ть повідомлень : 78 Репутація : 5 Дата реєстрації : 25.05.2010
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 8:22 | |
| На жаль, а скоріше на щастя, нам заочникам не булоб чим займатись, якби ми не довіряли дебютним "книгам", особливо кожний своїм. Кількість варіантів в позиції 16х16 значно менша, чим через декілька ходів... Хто з Вас у стартовій позиції, чи через декілька ходів розраховував з допомогою компьютерного товарища дальше 40 ходів ... А в деяких позиціях варіанта Найдорфа сиціліанського захисту десь на 15 ході дальше 30... в тому весь зміст.... Цікавинка в тому, що десь там у Найдорфі за білих -0,70 (тобто дай прикурити та пора клеїти ласти мені, тобто білмм) движок завмирає на 30 і далі 1 хід в день... А в результаті ця позиція легко розкривається на користь білих +перемога!!! Хлопці творіть! ... Колективну базу створити мабуть неможливо, вивчіть стовпів стратегії, наприклад Капабланки, який ніколи не розраховував дальше 3-5 ходу, алі відчував взаємозвязок фІГУР В ПОЗИЦІЇ.... Аналізуйте партії грандів... на щастя в жовтоблакитному таборі є чи поживитись... Знаєте як в тій слов`янській присказwі: "А Ванька слушает да ест"... |
|
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 9:32 | |
| - Цитата :
- А Ви хочете сказати що краще звертати увагу на партії які зіграні в очних турнірах? БРЕД не несіть.
Я хочу сказати, що взагалі не потрібно звертати увагу на бази партій, чи то дебютні книги. І не має значення: очна база, чи заочна. - Цитата :
- Интересно было бы узнать, в заочных турнирах какого уровня базы и дебютные книги считаются "дрібничками".
Ну як для кого. І це не залежить від рівня. Адже є гравці самого високого рівня, які не застосовують ні дебютних книг, ні баз. А є гравці, які грають на самому примітивному рівні, проте з рідкісним завзяттям використовують у своїй практиці і дебютні книги, і бази. І навпаки. - Цитата :
- Хлопці творіть!
Повністю згоден. Потрібно ідеї не запозичувати з баз, піддивившись їх попередньо у грандів, а самостійно генерувати. |
|
| |
973160
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 11:42 | |
| Скільки партій одночасно Ви граєте? На даному єтапі розвитку я граю одночасно не менше 50-70 партій на різних сайтах. І немаю бажання як ви кажете ГЕНЕРУВАТИ ідеї на кожну партію. Тай навіщо видумувати колесо заново яке вже давно видумали. P/S/ Тільки що порахував спеціально - рівно 150 залишилось. (Зранку було 154!!!) Про які ідеї можна говорити - тут хоч би встигати ходити в партіях! |
|
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 13.12.11 23:35 | |
| - Цитата :
- Скільки партій одночасно Ви граєте?
Близько 30-ти - Цитата :
- На даному єтапі розвитку я граю одночасно не менше 50-70 партій на різних сайтах. І немаю бажання як ви кажете ГЕНЕРУВАТИ ідеї на кожну партію.
Якщо не маєте бажання думати, тоді звісно легше запустити базу і все подивитися. А далі піти "битими" шляхами. Коли ж вони закінчаться - увімкнути "Ідею", а самому піти відпочивати. От тільки перші місця у сильних турнірах на ІКЧФ таким чином не здобуваються, нащастя. - Цитата :
- Тільки що порахував спеціально - рівно 150 залишилось.
Таку гру, я не хочу ображати Вас, умовно можна назвати анонізмом. Або ж знущанням над собою. Ви спотворюєте шахову гру, так як я більш ніж впевнений, що зі стількома партіями - Ви справжнісінький оператор. А то творчості на кожну партію точно часу не вистачає. Мені на один хід подекуди потрібно декілька тижнів. При цьому я аналізую на надсучасному комп*ютерному та програмному забезпеченні по декілька годин в день. Звісно, при цьому я не те що не програв ні однієї партії, але в жодній партії не стояв гірше свогог суперника. - Цитата :
- Про які ідеї можна говорити - тут хоч би встигати ходити в партіях!
На мою думку, граючи в шахи Ви їх спотворюєте.. повторюсь. Як можна грати без ідей? Без творчості? Так це ж по-перше, зовсім не цікаво просто копіювати ходи дебютних книг , а коли вони закінчуються - лінії шахових двигунів. По-друге таким чином не те що перших місць не займеш, але і рейтинг не піднімиш. Мені соромно, що на Україні існують такі шахісти. Не в образу Вам. |
|
| |
chesssenior
К-ть повідомлень : 157 Репутація : 5 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Кривий Ріг
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 7:27 | |
| kpripper підняв важливе питання,але формулюювання якесь незграбне. На мою думку бази це головне для заочника(book це теж база , але з уклоном на статистику усіх партій варіанта),бази повинні мати всі.У кожній організації є людина яка робить цю справу для всіх шахістів. В ФЗШУ зараз це не робить нікто,тому української офіційної бази турнірних партіїі немає,вірніше вона не ведеться з 2007 року.Піднімайте питання,давайте пропозиції .... вимагайте чи беріться самі за цю роботу і люди будуть вдячні.Готовий розмістити на сайті якщо вона з"явиться на світ. |
|
| |
973160
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:07 | |
| srgyvc скільки років Вы займаєтесь заочними шахами і шахами взагалі? Я ж кажу, що на ДАНОМУ етапі я набрав стільки партій тому що хочу попробувати різні варіати дебютів в яких лекше мені грати в яких гірше. Кільканадцять уже відбракував як такі в яких нерозумію, що робити а в деяких розуміюсь краще як розвиватись і без підказок ПО. На літо кількість партій скорочую до 15 і не більше а от на зиму можна і погратись. 150 це не ігри з елітою ІКЧФ. Там партій 60 хоч і грається на адванс ресурсі але гравці там рівня 1700-1800 ІКЧФ. Та, що я буду Вам доказувати - у Вас своя стратегія у мене на даному етапі своя. |
|
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:13 | |
| - Цитата :
- Піднімайте питання,давайте пропозиції .... вимагайте чи беріться самі за цю роботу і люди будуть вдячні.
Так-так. Прогнозую, після цих зворушливих закликів в повітрі з*явиться зграя завзятих шахістів-заочників, які почнуть оди-з-перед-другого: піднімати питання, вносити пропозиції, вимагатимуть і паралельно самі братимуться за роботу. А якщо серйозно, то цього ніколи не буде. Тому що людей потрібно організувати, створивши їм умови. А не безпідставно закликати до самоорганізації. - Цитата :
- Готовий розмістити на сайті якщо вона з"явиться на світ.
Далебі, Вам пане. Ви краще форум створіть спочатку, а тоді все стане на свої місця. |
|
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:17 | |
| - Цитата :
- srgyvc скільки років Вы займаєтесь заочними шахами і шахами взагалі?
Ну близько десяти років. Хоча на ІКЧФ порівняно недавно. - Цитата :
- Та, що я буду Вам доказувати - у Вас своя стратегія у мене на даному етапі своя.
Ну справа Ваша, що грати і скільки. Тут я Вам нічого не кажу. От тільки те, що це не серйозно грати стільки партій, так як їх якість не буде високою - от мені це не подобається. Окрім того постійна загруженість висітеме над Вами як Домоклів меч. |
|
| |
chesssenior
К-ть повідомлень : 157 Репутація : 5 Дата реєстрації : 28.11.2009 Звідки : Кривий Ріг
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:38 | |
| - srgyvc пише:
-
- Цитата :
- Піднімайте питання,давайте пропозиції .... вимагайте чи беріться самі за цю роботу і люди будуть вдячні.
Так-так. Прогнозую, після цих зворушливих закликів в повітрі з*явиться зграя завзятих шахістів-заочників, які почнуть оди-з-перед-другого: піднімати питання, вносити пропозиції, вимагатимуть і паралельно самі братимуться за роботу.
А якщо серйозно, то цього ніколи не буде. Тому що людей потрібно організувати, створивши їм умови. А не безпідставно закликати до самоорганізації.
- Цитата :
- Готовий розмістити на сайті якщо вона з"явиться на світ.
Далебі, Вам пане. Ви краще форум створіть спочатку, а тоді все стане на свої місця. Я Вам щось обіцяв? Вам потрібен форум,робіть його. |
|
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:44 | |
| - Цитата :
- Я Вам щось обіцяв?
Вам потрібен форум,робіть його. От у нас політики теж такі самі. З однієї сторони ніби обіцяють. А коли ми їх вибираємо і вони стають до влади - то з другої сторони говорять, що нічого нікому особисто не обіцяли. Так і Ви. З однієї сторони створили голосування на сайті чи потрібен форум. Але з другої сторони нікому не обіцяли його створити. Отак і живемо... |
|
| |
chesssenior
| |
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 10:52 | |
| - Цитата :
- А що створили Ви?
А чому Ви відповідаєте питанням на питання? Спробуйте спочатку відповісти, навіщо Ви проводили голосування? І чому не будете створювати форум, так як тотальна більшість вважає створення останнього за доцільне. Ви вирішили таким чином покепкувати над голосувальниками? |
|
| |
chesssenior
| |
| |
srgyvc
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 11:13 | |
| Бачте, Ви настільки привикли до цього сонного царства, що навіть уже і забули, навіщо проводили голосування на офіційному сайті Федерації Заочних Шахів України. Короче кажучи, шановні шахісти, нам всім все по-барабану Тим паче, гроші за це нікому не платять. А ворушити пальцями задарма ніхто не буде. Залишається дякувати лиш Криперу, що створив цю калабаню, об*єднавши наші кволі рештки |
|
| |
chesssenior
| Тема: Re: Колективна база заочних партій 14.12.11 17:34 | |
| Не треба бути таким категоричним у висновках,тим паче я не бачив ні вашої "роботи" ні ваших партій шахових. Повчати і робити далекоглядні висновки ,давати вказівки це дуже легко. Я повернуся до свого питання що зробили Ви член федерації по розбудові шахового заочного руху? |
|
| |
Спонсорований контент
| |
| |
| Колективна база заочних партій | |
|