Мені здається, якщо Топалов не змінить тактику і буде битися лобом весь час в Каталонський захист він програє цей матч. Потрібно міняти репертуар однозначно.
Та й Топалова також. Таке враження що вийшов бліц пограти а не серйозні партії. Загалом якість гри дуже низька як на чемпіонат світу, хоча партії цікаві. Можливо це можна пояснити високою напругою, все-таки це вперше в історії шахів такий призовий фонд.
Ну в матчі реванші Фішер - Спасський був призовий фонд 5 млн. доларів. Правда його здається не виплатили. А призові фонди матчів Гаррі доходили до 3 млн доларів, якщо пам"ять не зраджує.
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
Знайшов одну цікаву статтю і хоча конкретні суми не вказуються, але видно що вони були великими за часів Каспарова. До речі стаття цікава не тільки в плані призових фондів. Стаття тут
Я би не сказав, що до Топалова було вороже ставлення. Може в нього просто імідж більш скандального шахіста, а такі не всім до душі. Ананд більш інтелігентний, витриманий чи, що ))
Ананду з Каспаровим напевно легше було в тому плані що не треба було запамятовувати настільки багато великих варіантів і їх розгалужень. Думаю Ананд з Топаловим ще до початку матчу були вже замучені.
Тобто, на першому місці-уміння запамятати більшу кількість варіантів з оцінкою програм.Реалізація переваги-автоматично.Тоді Ананд у такому віці не мав би захистити свій титул.Чи поняття "память" не повязано з віком?
tolkien Заслужений учасник
К-ть повідомлень : 883 Репутація : 22 Дата реєстрації : 11.08.2009 Звідки : Lviv
Про память і вік це не до мене, а до осіб які на цьому розуміються. На мою думку, все залежить від того як ти тренуєш свою память, а не від віку.
А на рахунок запамятати більшу кількість варіантів то це однозначно не на першому місці і навіть не на другому, але очевидно що з розвитком компютерної техніки запамятовувати приходиться чим раз тим більше.
kpripper
К-ть повідомлень : 2871 Репутація : 36 Дата реєстрації : 01.08.2009 Звідки : Ukraine
На першому місці все таки розуміння шахів, поки що )))) це доводить той факт, що переважна більшість топ-гравців - люди старші 25 років, тобто віку коли пам'ять починає слабнути. ЗІ - У Ананда з Топаловим не така вже й велика різниця у віці.